Home
Nieuws
Linkpagina
Adverteren?
Contact

Aanzoek
Beauty
Bedankjes
Bruidegom
Bruidsboeket
Bruidsduiven
Bruidskinderen
Bruidskleding
Bruidstaarten
Bruiloftsites
Budget
Buitenland
Cadeaus
Ceremoniemstr.
Dansen
Entertainment
Feestdecoratie
Feestgids
Feestlocaties
Huwelijksnacht
Huwelijksreizen
Huwelijkssluiting
Trouwbeurzen
Trouwboeken
Trouwdatum
Trouwfilms
Trouwfotografie
Trouwjurken
Trouwkaarten
Trouwringen
Trouwvervoer
Vrijgezellenfeest
weddingplanners
Zwanger

Trouwen maakt gelukkiger dan samenwonen

Trouwen maakt gelukkiger dan samenwonen 
Getrouwde paren zijn gelukkiger dan mensen die ongehuwd samenwonen. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek onder 758 jonge Nederlanders, die de laatste achttien jaar zijn gevolgd.

Dat getrouwde mensen langer leven, minder last hebben van depressies en verslavingsproblemen en bovendien meer tevreden zijn met hun leven, was al langer bekend.

Maar er werd altijd aangenomen dat paren die samenwonen dezelfde voordelen genieten. Dat blijkt maar voor een deel waar te zijn. Samenwonenden zijn weliswaar gelukkiger dan singles en mensen met een LAT-relatie, maar toch niet zo gelukkig als getrouwde paren.

Waarom samenwonen minder gelukkig maakt dan trouwen is niet helemaal duidelijk. De onderzoekers denken dat het komt omdat samenwonen toch vrijblijvender is en als een soort proefhuwelijk wordt beschouwd, wat veel onzekerheid veroorzaakt.

Een reden zou kunnen zijn dat het huwelijk allerlei economische voordelen biedt omdat partners, als ze eenmaal getrouwd zijn, meer gaan investeren in hun gezamenlijke toekomst, bijvoorbeeld door een huis te kopen.